На півдні ЗСУ влучили у два райони зосередження живої сили та техніки ворога

На півдні ЗСУ влучили у два райони зосередження живої сили та техніки ворога

Укрінформ
На півдні ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України влучили у два райони зосередження живої сили та техніки, знищивши п'ятьох російських військових і ворожу гаубицю.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

«Ракетно-артилерійські підрозділи продовжували виконання вогневих завдань і вогневий контроль транспортно-логістичних шляхів. Підтверджено влучання у 2 райони зосередження живої сили і техніки, знищено 5 рашистів та гаубицю «Мста-Б», — ідеться в повідомленні.

За даними командування, ситуація в південнобузькій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована. Сили оборони України продовжують ведення активних дій з метою покращення положення на лінії фронту.

Тим часом ворог і далі намагається підтягнути запаси боєприпасів та резерв живої сили, вишукує альтернативні шляхи доставки техніки й озброєння.

Протягом ночі російські війська завдали двох авіаційних ударів уздовж лінії зіткнення та ракетний удар по Миколаєву. Важкою артилерією й реактивними системами залпового вогню загарбники обстріляли Нікопольський район.

Серед ночі зенітними ракетними системами С-300 ворог атакував Миколаївський район. Під ворожим вогнем опинилися відкриті площі за межами населених пунктів.

Ворожих ударів зазнали й об’єкти цивільної інфраструктури в Миколаєві. За інформацією ОК "Південь", обстрілами розбитий річковий причал, підтоплене цивільне судно. Людських втрат немає.

Читайте також: Мер Мелітополя переконаний: провести «референдум» росіянам уже не вдасться

Чотири рази за ніч загарбники обстріляли Нікопольський район. У населеному пункті Добра Надія внаслідок ударів важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню "Град" пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, школа та підстанція. Постраждалих серед цивільного населення немає.

По Нікополю російські війська випустили близько 15 снарядів калібру 152 мм. Інформація про руйнування й постраждалих уточнюється.

Встановлено, що в Чорному морі продовжують маневрувати 11 кораблів та катерів ворожого флоту, серед яких два надводні ракетоносії високоточних крилатих ракет «Калібр».

Читайте також: На різних ділянках фронту на півдні ЗСУ просунулись до кількох десятків кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, для посилення російського угруповання на тимчасово захоплених територіях Херсонської області прибув сформований за національною ознакою підрозділ “кадирівців”, чисельністю до 1300 осіб.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-