Мер Мелітополя переконаний: провести «референдум» росіянам уже не вдасться

Мер Мелітополя переконаний: провести «референдум» росіянам уже не вдасться

Ексклюзив
Укрінформ
Міський голова Мелітополя Іван Федоров вважає, що російським загарбникам не вдасться провести псевдореферендум ані в жовтні, ані в листопаді.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

«Вони (росіяни - ред.) намагались місяць тому розпочати процедуру щодо підготовки референдуму, але їх (росіян - ред.) спіткали дві проблеми: перш за все, вони не змогли знайти відповідну кількість людей для роботи в "комісіях". І навіть для перших проходів по квартирах вони зараз змушують ходити студентів тих ВНЗ, які залишилися, здебільшого профтехосвіти. По-друге, вони зробили першу "проходку" по квартирах і побачили результати, які їх розчарували, тому що менше ніж 10% наших мешканців взагалі погодилися брати участь у референдумі - не підтримати росію, а взагалі брати участь у цьому фейковому референдумі», - зазначив Федоров.

На його думку, з огляду на це росіяни чітко розуміють, що своєї мети досягти не зможуть і натовпи людей не стоятимуть біля «виборчих дільниць».

«На сьогодні ні 11 вересня, ні 11 жовтня я не бачу (можливості - ред.) проведення «референдуму». Сьогодні вони вже кажуть про якусь там дату 4 листопада, але це, на мою особисту думку, як ніколи. За два місяці може змінитися будь-що. На фронті ми бачимо, як інтенсивно ЗСУ визволяють наші населені пункти. Тому ми сподіваємося, що 4 листопада якщо і пройде якесь соціологічне опитування, то це вже буде опитування українськими соціологічними службами», - підкреслив Федоров.

Він також зазначив, що ті люди, які раніше «погоджувалися надавати сприяння» колаборантами в частині організації фейкового «референдуму», зараз телефонують, у тому числі, й до українських спецслужб і намагаються робити все для того, щоб «стати співробітником наших спецслужб і надавати сприяння державі Україна».

Читайте також: В Енергодарі загарбники перенесли «референдум» на листопад

Як повідомлялося, віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що псевдореферендуми, які росія планує проводити на тимчасово захоплених територіях, є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність, тому місцевим мешканцям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив, що будь-які псевдореферендуми російських загарбників на тимчасово захоплених територіях України є незаконними, проти осіб, причетних до їх організації, слід застосувати санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-