Від початку повномасштабної війни в Україні були зруйновані 140 тисяч будинків - Верещук

Від початку повномасштабної війни в Україні були зруйновані 140 тисяч будинків - Верещук

Укрінформ
Із початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україні було зруйновано 140 тисяч житлових будинків.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила у інтерв’ю телеканалу FREEДОМ, передає кореспондент Укрінформу.

«Ви ж бачите, які є руйнування. Лише одна цифра – 140 тисяч житлових будинків було зруйновано, це лише дані щодо житлових будинків, не кажучи вже про інфраструктуру», - сказала міністр.

При цьому вона звернулася до наших міжнародних партнерів і «тих, хто вирішує, скільки грошей, яким чином, у який період передати Україні на підтримку».

«Ми, на жаль, помираємо у себе на землі - за принципи і цінності платимо кров’ю і життями нашого громадянського населення. Ви готуєтеся до холодної війни, холодної зими, і це теж буде частина вашої війни. Давайте об’єднаймо наші зусилля, не будемо зупиняти динаміку, будемо казати про те, щоб лише наростити (допомогу України – ред.)… І це тільки врятує нас усіх від більш широкомасштабної війни на всіх континентах», - уточнила посадовець.

Читайте також: Українців попереджають: заклики росіян повертатися на захоплені території - це пастка

Верещук закликала бути озброєними у всіх сенсах – гуманітарних і мілітарних – сильніше, аніж такі тиранії і автократії, які представляють президент рф володимир путін із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Говорячи про фільтраційні заходи, які проводять росіяни, віце-прем'єр зазначила, що людям важко стояти добами на блокпостах, наприклад, у Василівці.

«Люди, які є маломобільними, чи люди з інвалідністю – вони побоюються виїхати, і не покидають свої домівки, і стають, на жаль, «живим щитом», який використовують російські війська у боротьбі з нашою армією», - заявила Верещук.

При цьому чиновниця уточнила, що рф як держава-терорист усіляко перешкоджає доступу людей до інформації.

Читайте також: За тиждень із Херсонщини виїжджає близько двох тисяч людей - Хлань

«Звісно ж, вони (росіяни – ред.) глушать Інтернет і не дають доходити інформації (до людей – ред.), вони займаються пропагандою, коли кажуть, що ось-ось ми вас звільнимо і настане процвітання. Звісно ж, цього не буде. Ми знаємо, що зима буде дуже важкою, не буде води і світла, і ми усіляко намагаємося допомогти людям, допомагаючи їм евакуюватися», - сказала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, звертаючись до міжнародних донорів, заявила, що нашій державі необхідне збільшення підтримки на гуманітарному фронті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-