Верещук закликає міжнародних донорів збільшити підтримку на гуманітарному фронті

Верещук закликає міжнародних донорів збільшити підтримку на гуманітарному фронті

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук закликала міжнародних донорів збільшити підтримку нашої держави на гуманітарному фронті.

Про це вона заявила в інтерв’ю телеканалу FREEДОМ, поінформувала у Телеграмі пресслужба Мінреінтеграції, передає Укрінформ.

У відомстві поінформували, що темпи евакуації в Україні щодня ростуть: за останній місяць було евакуйовано близько 70 тисяч осіб, з яких майже 20 тисяч - діти.

Міністр уточнила, що напередодні зими люди масово їдуть з ТОТ у вільну Україну, і вкрай важливо, щоб міжнародна підтримка гуманітарного реагування постійно зростала.

«Ми готуємось вже найближчим часом прихистити потужну хвилю переселенців. І сподіваємось на посилення підтримки від міжнародних донорів. Ми закликаємо до більш активної співпраці проєкти ООН, Управління Верховного комісара у справах біженців, МКЧХ, ЮНІСЕФ та інші», - поінформувала Верещук.

Читайте також: Верещук очолить Координаційний штаб з питань деокупованих територій

Глава Мінреінтеграції вважає, що лише спільно можна перемогти ворога на гуманітарному фронті.

«Наші вороги, налякані наступом ЗСУ, сподіваються, що ми будемо гальмувати. Цього не буде. Звертаюсь до урядів країн та інших донорів: допомагайте! Наша перемога – ваша перемога», - закликала урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, глава Мінреінтеграції закликала мешканців ТОТ не дати використовувати себе росіянам як «живий щит».

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-