Верещук очолить Координаційний штаб з питань деокупованих територій

Верещук очолить Координаційний штаб з питань деокупованих територій

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолить координаційний штаб з питань деокупованих територій.

Таке рішення уряду ухвалив на засіданні 7 вересня, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

Як зазначається, з ініціативи Президента на урядовій нараді Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити Координаційний штаб з питань деокупованих територій. Головою штабу запропоновано призначити віцепрем’єр-міністра Ірину Верещук, і уряд підтримав цю пропозицію.

Читайте також: Верещук вимагає у росії забезпечити гуманітарний коридор із населених пунктів біля ЗАЕС

Основне завдання Координаційного штабу – відновлення визволених від ворога територій, відбудова державної та цивільної інфраструктури, нормалізація їх життєзабезпечення.

«Що по собі залишає ворог на деокупованих територіях, Україна вже побачила. Це знищені соціальна та комунальна інфраструктури, зруйноване житло, спалені та пограбовані підприємства, підвали, що перетворилися на катівні. Ми повертатимемо ці землі до життя. Мета – подальша реінтеграція таких районів», – прокоментувала рішення уряду Верещук.

Як повідомлялося, у серпні були деокуповані, зокрема, село Мазанівка на Донеччині та Високопілля на Херсонщині. Кілька днів тому ЗСУ визволили один населений пункт у Донецькій області та два – на півдні. Також українські війська суттєво просунулися вперед на напрямку Лисичанськ-Сіверськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-