Верещук вимагає у росії забезпечити гуманітарний коридор із населених пунктів біля ЗАЕС

Верещук вимагає у росії забезпечити гуманітарний коридор із населених пунктів біля ЗАЕС

Укрінформ
Ситуація навколо Запорізької АЕС через постійні обстріли з боку російської армії й далі залишається напруженою, тож росія має забезпечити гуманітарний коридор для евакуації з населених пунктів біля ЗАЕС.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, на цьому наголосила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Вона зауважила, що мирні громадяни з навколишніх населених пунктів хочуть якнайшвидше евакуюватися.

«Люди масово звертаються до нас по допомогу – вони намагаються залишити небезпечну територію. Ми вкотре звертаємося до рф з вимогою надати нам гуманітарний коридор для евакуації жінок, дітей, літніх людей» – сказала Верещук.

Читайте також: Сьогодні гендиректор МАГАТЕ представить звіт щодо місії на ЗАЕС

Вона констатувала, що росія офіційно відмовляється надавати такі коридори. Втім, Україна не припинить спроб допомогти своїм громадянам виїхати у безпечні місця, наголосила міністр.

Як повідомлялося, 5 вересня "Енергоатом" заявив, що внаслідок пожежі, яка сталася через російські обстріли, розвантажили й відімкнули від мережі останній, шостий, енергоблок, який живив власні потреби Запорізької АЕС.

Читайте також: ГУР прогнозує збільшення кількості біженців з Енергодара, у тому числі й працівників ЗАЕС

3 вересня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило про відключення Запорізької атомної електростанції від основної лінії електропередачі. Зазначалося, що ЗАЕС продовжує працювати через резервну лінію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-