ГУР прогнозує збільшення кількості біженців з Енергодара, у тому числі й працівників ЗАЕС

ГУР прогнозує збільшення кількості біженців з Енергодара, у тому числі й працівників ЗАЕС

Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міноборони відзначили, що упродовж останніх днів зростає кількість охочих мешканців Енергодара виїхати на підконтрольну Україні територію.

Про це йдеться у повідомленні ГУР у телеграмі, передає Укрінформ.

"Впродовж останніх декількох тижнів, а особливо впродовж останніх днів, відмічається стала тенденція залишення мешканцями Енергодару окупованого міста та їх спроб виїзду на підконтрольну офіційному Києву територію України. У такий спосіб енергодарці реагують на зростаючу загрозу втрати контролю за ситуацією і процесами на ЗАЕС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сьогодні гендиректор МАГАТЕ представить звіт щодо місії на ЗАЕС

Водночас невідомо, що відбувається у кризовому центрі Запорізької АЕС, оскільки окупанти досі не пустили туди представників місії МАГАТЕ. Причиною є те, що окупантам є що приховувати.

У розвідці прогнозують збільшення кількості біженців з Енергодара, у тому числі й працівників ЗАЕС.

"Між собою енергодарці вже кажуть, що можна було б терпіти мавпу з гранатою, але мавпу з "ядерним дрином" спрогнозувати неможливо. Тож слід очікувати подальшого збільшення біженців з цього міста, у тому числі фахівців ЗАЕС, які вважають подальше перебування російських окупантів на станції вкрай небезпечним", – зазначили у розвідці.

Читайте також: Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН на запит росії розгляне ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. На засіданні РБ очікується виступ генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі.

У понеділок четверо представників МАГАТЕ покинули ЗАЕС, двоє - залишилися на об'єкті для подальшого моніторингу.

Місія МАГАТЕ на чолі з Гроссі відвідала ЗАЕС 1 вересня. Того ж дня гендиректор агентства та більша частина делегації залишила захоплений росією об'єкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-