Земля, повітря, море: рф використовує проти України майже всі типи ракет – Ігнат

Земля, повітря, море: рф використовує проти України майже всі типи ракет – Ігнат

Укрінформ
За даними Пентагону, з початку повномасштабного вторгнення російська федерація запустила по Україні понад 3 тисячі ракет.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Ми можемо говорити про приблизні цифри, які оголошені різними джерелами інформації. За даними Пентагону, це понад 3 тисячі ракет. Є дані Міністерства оборони – там менша кількість", - сказав він.

Речник додав, що росія використовує чи не всі типи ракет, які є на озброєнні.

"Противник використовує проти України майже всі типи та класи ракет, які в них є. Наша країна де-факто стала полігоном для випробування цього озброєння. Тому й ускладнюється підрахунок. Наприклад, деякі наші “експерти” беруть під час підрахунку навіть РСЗВ. У будь-якому випадку мова йде про тисячі ракет різних типів. Серед них крилаті ракети різного базування – наземного, повітряного і морського", - підкреслив Ігнат.

Читайте також: ЗСУ збивають «Калібри», Х-101 та X-555, невдовзі зможуть й «Іскандери» - Ігнат

Він додав, що росія запускає ракети по Україні з чотирьох основних напрямків.

"Удари йдуть звідусіль: і з території білорусі, і з Чорного моря, і з півночі росії, і з району Каспійського моря. І також Х-59 вони щодня випускають з літаків, які проводять патруль довкола українських кордонів. Плюс, противник використовує протирадіолокаційні ракети. Це щось на кшталт HARM, тільки радянського зразка. Це Х-31 і Х-58", - розповів речник.

За словами Ігната, на сьогодні сумарний залп ракет у Чорному морі становить до 40 одиниць.

""Калібри" здебільшого випускають з Чорного моря. У них там є два підводні човни і декілька кораблів. Їхній сумарний залп становить до 40 ракет. Хоча вони ще ніколи не використовували весь сумарний залп. Зазвичай вони можуть випускати 6-7 штук. Якщо їм треба завдати удари з півночі і їм вистачає дальності, то вони застосовують Ту-22М3 з російського аеродрому Шайковка ракетами Х-22. Це одна з найбільш руйнівних ракет з масою вибухової частини 960 кг", - повідомив він.

Читайте також: Українська ППО збиває до 70% російських ракет − генерал-майор

Як повідомлялося, війська рф інтенсивно обстрілюють і наносять ракетні удари по Харкову та районах області, внаслідок чого за добу загинуло четверо людей і 10 госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-