Українська ППО збиває до 70% російських ракет − генерал-майор

Українська ППО збиває до 70% російських ракет − генерал-майор

Укрінформ
На сьогодні від 50% до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами.

Про це начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов розповів Арміяінформ, передає Укрінформ

"Аналіз авіаційно-ракетних ударів росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Але, на жаль, сьогодні 100% ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити, це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів. В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про ситуацію у столиці, Жирнов зауважив, що "більш-менш спокійна ситуація – це кропітка праця військових, правоохоронців, працівників критичної інфраструктури міста... Те, що в нас немає терактів, і не працюють ДРГ противника − це заслуга тих людей, які запобігають цим діям", - сказав він.

Жирнов нагадав, що на початку широкомасштабної агресії в Києві було багато диверсійних груп, але завдяки зусиллям сил оборони ДРГ вчасно ліквідовано. Через профілактичні дії правоохоронців з початку російської агресії на території Києва було затримано 408 осіб-членів ДРГ.

Водночас він зауважив, що всім потрібно бути пильними, бо якась їх кількість залишається, не проявляючи активності.

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили п'ять ворожих БПЛА та п'ять ракет «Калібр»

Як повідомлялось, з початку доби 4-го вересня противник здійснив обстріл України ракетами різних типів повітряного та наземного базування. А саме – керовані авіаційні ракети Х-59, Х-31, протикорабельні П-800 «Онікс», крилаті ракети «Іскандер-К».

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-