Польща запропонувала європейським країнам купувати САУ Krab для України

Польща запропонувала європейським країнам купувати САУ Krab для України

Укрінформ
Міністр оборони Польщі Маруіш Блащак запропонував, щоб західні союзники купували у польської “оборонки” самохідні артилерійські установки Krab для Збройних сил України.

Про це Блащак заявив у Рамштайні, підсумовуючи п’яту зустріч міністрів оборони понад 40 країн у складі міжнародної Консультативної групи з питань оборони України на військовій базі США "Рамштайн" у Німеччині, передає Укрінформ з посиланням на Wnp.pl.

Як зауважив польський міністр, друга сесія цієї зустрічі була присвячена ситуації в галузі озброєння.

«Зі свого боку я представив пропозицію польської оборонної промисловості, зокрема щодо гаубиць Krab. Це пропозиція, адресована країнам, особливо із Західної Європі, які замовляючи САУ Crab для України, можуть добре інвестувати свої гроші", – зазначив Блащак.

Читайте також: У Генштабі показали, як працює на сході польська САУ Krab

Він запевнив, що є можливості збільшення виробничого потенціалу підприємства Huta Stalowa Wola і всієї групи PGZ, яка виробляє САУ Krab.

Блащак поінформував, що третя сесія стосувалася співпраці країн НАТО у підготовці українських військовослужбовців. Він запевнив, що Польща залишається активною в цьому питанні, зокрема у навчанні українських інженерів щодо розмінування території України.

Як наголосив глава міноборони Польщі, українська армія розпочала контрнаступ. Водночас, як зауважив міністр, це “довготривалий процес, який вимагає підтримки з боку вільного світу”.

Читайте також: Пентагон оприлюднив список зброї, що увійде до нового пакета оборонної допомоги Україні

Як повідомлялося, в очній зустрічі контактної групи, яка відбулася на базі ВПС США в Рамштайні на запрошення міністра оборони США, беруть участь представники близько 50 країн. Україну на Рамштайні-5 представляв міністр оборони України Олексій Резніков і заступник головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Польща вже передала Україні партію САУ Krab. Україна також підписала контракт з польською стороною щодо купівлі цих артилерійських установок, які постачатимуться до України в найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-