Під егідою «Рамштайну»: США проведуть спеціальну зустріч щодо оборонної допомоги Україні

Під егідою «Рамштайну»: США проведуть спеціальну зустріч щодо оборонної допомоги Україні

Укрінформ
Сполучені Штати у координації з Північноатлантичним альянсом проведуть спеціальну зустріч на рівні керівників відомств, що відповідають за озброєння і техніку, з метою обговорення ефективнішого забезпечення України оборонною допомогою.

Про це заявив у четвер за підсумками п’ятого засідання у форматі «Рамштайн» міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Упродовж наступних кількох тижнів у координації з НАТО Сполучені Штати проведуть спеціальне засідання під егідою цієї контактної групи (у форматі «Рамштайн» - ред.), яка збере разом керівників наших національних директоратів з питань озброєнь»,- сказав глава Пентагону.

Він зазначив, що учасники зустрічі обговорять можливості індустріальної бази країн, щоб краще забезпечити в майбутньому ЗСУ можливостями, які вони потребують.

«Усі наші союзники і партнери, що є частиною цієї контактної групи, продовжують бути зосереджені на тому, щоб переконатися, що вони мають у своїх запасах все необхідне для захисту власних інтересів, але водночас, робити вагомий внесок в допомогу Україні – не лише на нинішньому етапі, але також у майбутньому», - пояснив Остін.

Він також підкреслив, що це дасть можливість скоротити час на те, щоб надавати Україні необхідну зброю та обладнання, які вона потребує, в тому числі скоротити ланцюги поставок та посилити спільні можливості на цьому напрямі.

Читайте також: США готують новий пакет військової допомоги Україні на $675 мільйонів – WP

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на американській військово-повітряній базі у ФРН «Рамштайн» відбулося п’яте засідання контактної групи з питань оборони України з ініціативи США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-