Винні у смерті британського волонтера у полоні рф не втечуть від правосуддя - Кулеба

Винні у смерті британського волонтера у полоні рф не втечуть від правосуддя - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив співчуття рідним і близьким британського гуманітарного працівника Пола Урі, тіло якого повернули з російського полону з ознаками можливих тортур.

Про це він заявив у Твітері, повідомляє Укрінформ.

«росіяни повернули тіло британського гуманітарного працівника Пола Урі, якого вони захопили у квітні та повідомили про смерть через «хвороби» та «стрес» у липні. З ознаками можливих невимовних тортур. Затримання та катування цивільних є варварством і жахливим військовим злочином», - зазначив міністр.

«Висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким Пола Урі. Це був сміливий чоловік, який присвятив себе порятунку людей. Україна ніколи не забуде його та його подвиг. Ми встановимо винних у цьому злочині та притягнемо їх до відповідальності. Вони не втечуть від правосуддя», - додав глава МЗС.

Як повідомлялося, 29 квітня у ОГП поінформували, що правоохоронці розслідують викрадення росіянами двох волонтерів із Великої Британії, які допомагали з евакуаційними коридорами в Запорізькій області.

Читайте також: В Україні розслідують близько 32 000 воєнних злочинів росіян

7 вересня генпрокурор Андрій Костін заявив, що Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом можливого катування та вбивства британського волонтера військовослужбовцями рф.

За його словами, рф у середу повернула тіло цього на підконтрольну нашій країні територію.

Уповноважений Верховної Ради України із прав людини Дмитро Лубінець вважає, що Пол Урі помер насильницькою смертю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-