росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 «Калібрами»

росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 «Калібрами»

Укрінформ
російські загарбники тримають в Азовському, Чорному та Середземному морях на бойовому чергуванні 11 кораблів та катерів, частина з яких є носіями крилатих ракет «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Станом на 06.09.2022: в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться два ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 16 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до чотирьох кораблів та катерів; в Середземному морі - п'ять носіїв крилатих ракет "калібр"», - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 13 суден; до Чорного моря – 14 суден, з них два судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Повітряні сили знищили ворожий вертоліт Ка-52 та п'ять із шести ракет, випущених по Україні

У пресслужбі відзначили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, військовослужбовці ВМС ЗСУ впродовж тижня знищили понад 260 російських військових, сім складів з боєприпасами, сім танків, 17 САУ і три спостережні пункти загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-