ЗСУ вибили ворога з позицій на Краматорському напрямку

ЗСУ вибили ворога з позицій на Краматорському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
ЗСУ відбили спроби наступу в районах 9 населених пунктів на сході України, а на Краматорському напрямку вибили ворога з зайнятих позицій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається у вечірньому зведенні, ворог продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Також зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування перебувають ворожі носії крилатих ракет морського базування «Калібр».

«Протягом поточної доби ворог здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню та понад 25 авіаційних ударів з метою ураження військових та цивільних об’єктів на території України», - поінформували у Генштабі.

Читайте також: На Херсонщині ліквідували 28 російських військових і два склади боєприпасів

Зазначається, що армія рф завдала авіаударів по районах населених пунктів Залиман Харківської області; Дмитрівка, Богородичне, Зайцеве, Кодема, Соледар, Яковлівка, Красногорівка Донецької області та Дорожнянка Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку обстрілів зазнали прикордонні райони населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

За даними Генштабу, на інших напрямках ворог, задіюючи наявні засоби вогневого ураження, продовжував обстріли військової та цивільної інфраструктури. Зокрема, на Харківському напрямку російські військові обстріляли райони населених пунктів Уди, Одноробівка, Соснівка, Дементіївка, Нове, Питомник, Борщова, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Момотове, Байрак, Слобожанське, Гусарівка, Мосьпанове та Чепіль; на Слов’янському напрямку – Краснопілля, Вірнопілля, Дібрівне та Богородичне.

На Краматорському напрямку під ворожим вогнем опинилися Донецьке, Пискунівка, Крива Лука, Сіверськ та Спірне; на Бахмутському – Миколаївка, Веселе, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кодема, Зайцеве та Майорськ; на Авдіївському – Олександрівка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка і Мар’їнка.

Загарбники також обстріляли на Новопавлівському напрямку Вільне Поле, Времівку, Новомихайлівку та Керменчик; на Запорізькому – Зелене Поле, Новосілку, Новопіль, Гуляйполе, Червоне, Кам’янське.

Читайте також: Україна контролює приблизно 45% Донеччини – голова ОВА

Як поінформували у Генштабі, на Південнобузькому напрямку ворог зосереджується на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій, продовжував обстріли в районах населених пунктів Квітневе, Шевченкове, Любомирівка, Новогригорівка, Посад Покровське, Українка, Прибузьке, Лимани, Лупареве, Мирне, Олександрівка та Таврійське.

За наявною інформацією, командування військових частин 1-го армійського корпусу російських військ проводить заходи примусового переведення особового складу строкової служби на контракт, що унеможливлює їх звільнення з військової служби протягом трьох років. Крім того, на зазначену категорію не поширюються одноразові виплати за підписання таких контрактів, що значно знижує морально-психологічний стан особового складу.

Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, утримують визначені рубежі та не допускають просування загарбників вглиб території України, заявили у Генштабі.

За його даними, ЗСУ успішно відбили спроби наступу ворога в районах населених пунктів Білогорівка, Григорівка, Покровське, Бахмутське, Лозове, Спартак, Соледар, Зайцеве та Семигір’я, а на Краматорському напрямку мали тактичний успіх та вибили ворога з раніше зайнятих ним позицій.

Читайте також: У неділю росія завдала по Україні 14 ракетних і понад 15 авіаударів

Угруповання Повітряних сил ЗСУ відбиває ракетні та авіаційні удари противника, ефективно здійснює прикриття критичних об’єктів на території України.

Протягом поточної доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони завдала понад 15 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також інших військових об’єктів ворога.

Ракетні війська та артилерія Сил оборони продовжують вогневу підтримку дій наземних угруповань військ.

Генштаб інформує про підтверджені втрати ворога. Зокрема, внаслідок успішного вогневого ураження в районі Куп’янська Харківської області загарбники втратили вбитими та пораненими понад 100 військовослужбовців, знищено дві бойові машини. У Херсоні уражено понад 30 військовослужбовців рф та три ворожі танки, а в районі Антонівського мосту і переправи знищено зенітний ракетний комплекс та шість вантажівок ворога.

«Успішні дії Сил оборони призвели до виведення з ладу переправ у районі Херсона та вкотре звели нанівець спроби агресора відновити перекидання військ через річку Дніпро», - заявили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 5 вересня ліквідували близько 49 тисяч 800 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-