Україна контролює приблизно 45% Донеччини – голова ОВА

Україна контролює приблизно 45% Донеччини – голова ОВА

Укрінформ
Підконтрольними Україні залишаються приблизно 45% Донецької області.

Як повідомляє Телеграм-канал Донецької обласної військової адміністрації, про це заявив начальник ОВА Павло Кириленко в ефірі незалежного білоруського телеканалу "Белсат", говорячи про ситуацію в області, повідомляє Укрінформ.

«Наступальні дії ворога не мають успіху… Спроби наступальних дій ворога не припиняються на основних ключових напрямках, це Бахмутський напрямок, Авдіївський напрямок, там, де ворог уже протягом багатьох тижнів продовжує наступати, переносячи, як вони кажуть, терміни виходу до адміністративних кордонів Донецької області. Однак успіху їхні дії не мають», - сказав Кириленко.

Читайте також: За добу загарбники вбили трьох цивільних на Донеччині

За його словами, на Донеччині територія, яка контролюється українською владою до процесу повної деокупації регіону, становить приблизно у відсотковому співвідношенні 45%. І ця територія постійно обстрілюється загарбниками, і, на жаль, це призводить до зростання кількості жертв та постраждалих серед мирного населення.

«Ворог зі своїх численних наступальних дій успіху не має на фронті. Але обстріли області, громадської інфраструктури, як населених пунктів великих міст уздовж лінії фронту, так і по всій області фактично продовжуються щодня. Результатами обстрілів є, на жаль, щоденні жертви та поранені серед мирного населення. І такі факти ми фіксуємо, на жаль, щодня», – заявив керівник області.

Читайте також: Опалення, електрика, вода: міжнародні організації готові підтримати Донеччину цієї зими

Як повідомлялося, за 4 вересня російські загарбники вбили трьох мирних жителів Донеччини: двох у Кураховому та одного у Соледарі. Ще троє людей отримали поранення.

Згідно з ранковим зведенням Генштабу ЗСУ, на Донеччині підрозділи Збройних сил України успішно відбили наступ ворога в декількох районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-