Укренерго перерахувало 1,2 мільярда виробникам електроенергії для підготовки до опалювального сезону

Укренерго перерахувало 1,2 мільярда виробникам електроенергії для підготовки до опалювального сезону

Укрінформ
НЕК "Укренерго" перерахувала виробникам електроенергії для підготовки до опалювального сезону 1,25 млрд грн, отриманих від продажу доступу до експорту електроенергії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

"Ми виконали нові вимоги Закону «Про ринок електроенергії», який зобов’язує спрямувати 45% вже отриманого доходу від аукціонів з доступу до міждержавних мереж на оплату послуг виробників електроенергії на балансуючому ринку. На їх рахунки вже перераховано 1,25 мільярда гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанії, які отримали ці гроші, зможуть витратити їх на ремонт енергоблоків та іншого обладнання. Крім того, теплоелектростанції зможуть за перераховані кошти придбати вугілля та газ.

Читайте також: Понад 2,5 мільярда має отримати «Укренерго» за два неповних місяці експорту до ЄС

Як повідомлялося, ENTSO-E на початку вересня збільшило до 300 МВт доступну пропускну спроможність для експорту електроенергії з України в ЄС в години найбільшого споживання електроенергії. Від 28 липня обсяг доступного перетину електромереж становить 250 МВт (раніше 100 МВт).

7 червня 2022 року регіональна група Континентальна Європа погодила поетапне розширення можливостей для експорту та імпорту електроенергії між Україною та сусідніми країнами ЄС за умови впровадження організаційно-технічних передумов.

Читайте також: ЄБРР спрямує €97 мільйонів кредиту на підтримку стійкості роботи Укренерго

Вже 28 червня НЕК «Укренерго» провела перший добовий аукціон на розподіл пропускної спроможності міждержавного перетину для експорту електроенергії в напрямку Румунії. За даними компанії, на ньому було зафіксовано рекордно високі ціни.

За оцінками уряду, потенціал експорту української електроенергії в Європу становить до 2,5 ГВт. За таким сценарієм держава зможе отримувати понад 70 млрд грн на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-