У Міноборони закликають не поширювати фейків про військовий облік жінок

У Міноборони закликають не поширювати фейків про військовий облік жінок

Укрінформ
Міністерство оборони України закликало не поширювати фейків про військовий облік жінок та повідомило, що на сьогодні в державі немає гострої потреби іcтотно збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Ще раз дублюю вже оприлюднену інформацію. Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності постановки на військовий облік жінок. Зараз працюємо над законопроєктом разом з профільним комітетом Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки», - зазначила Маляр.

Вона ще раз нагадала, що норму про військовий облік для жінок встановлено законом.

"Тому Міноборони та Генштаб не можуть її (норму закону - ред.) змінити самостійно. Це повноваження парламенту. Якщо будуть прийняті зміни - Міноборони і Генштаб їх виконають», - запевнила заступниця міністра.

Вона констатувала, що досвід розгортання всіх військових частин Збройних сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Водночас, для Збройних сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

Маляр також наголосила, що на військовий облік будуть ставити жінок виключно на добровільній основі.

«Ще раз нагадую - йдеться про добровільну постановку на військовий облік. Нагадаю, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила - лише за її згодою», - зазначила заступниця міністра.

Читайте також: У Міноборони нагадали, що за словами «невідоме джерело» стоїть неперевірена інформація

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня Міністерство оборони розробило й передало до парламенту пропозиції змін до закону про військовий обов’язок щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-