росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 ракетами «Калібр»

росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 ракетами «Калібр»

Укрінформ
Загарбники тримають на бойовому чергуванні у Чорному морі два військові кораблі, споряджені 16 ракетами.

Про це повідомив речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров у зведенні, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Корабельне угруповання ворожого флоту тримає напоготові 2 ракетоносії, споряджені 16 ракетами типу «Калібр», штормова погода змушує їх укриватися ближче до пунктів базування вздовж кримського узбережжя. Водночас штормове море підвищує й мінну загрозу, оскільки, зірвані з кріплення, вони (міни - ред.) можуть опинитися в прибережній зоні», - зазначив Назаров.

За його словами, загроза ракетних ударів залишається актуальною - і з моря, і з повітря, і з тимчасово захопленого суходолу. Ворог не припиняє практики обстрілів мирних населених пунктів у тилових районах, наголосив Назаров.

Речник ОК поінформував, що перед світанком ворог атакував Миколаївщину ракетою повітряного базування Х-59, випущеною з Су-34. Внаслідок влучання в логістичний склад сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Минулося без людськ втрат.

Читайте також: Повітряні сили за добу знищили п'ять ворожих БПЛА та п'ять ракет «Калібр»

Назаров зазначив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжили в суботу виконання вогневих завдань, зокрема по районах зосередження живої сили, зброї та техніки ворога. У результаті знищено 22 загарбників, танк, гаубицю 122-го калібру, 2 гаубиці «Мста-Б» і 2 одиниці автобронетехніки. Крім того, у ворога захоплено 5 одиниць бронетехніки і зенітну установку.

Як повідомлялося, українські захисники на Південному напрямку за минулу добу знищили 106 російських військових та шість десятків одиниць техніки, у тому числі 14 танків.

За даними Генштабу, упродовж 24 лютого - 3 вересня підрозділи ЗСУ ліквідували 49 тисяч 050 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-