На півдні ЗСУ ліквідували 106 загарбників та шість десятків одиниць техніки

На півдні ЗСУ ліквідували 106 загарбників та шість десятків одиниць техніки

Укрінформ
Українські захисники на Південному напрямку за минулу добу знищили 106 російських військових та шість десятків одиниць техніки, у тому числі 14 танків.

Про це повідомляє у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«У південній операційній зоні обстановка стабільно складна, але контрольована. Ми невпинні у знищенні ворожих логістичних шляхів та резервів, пунктів управління та морально-психологічного стану ворога. Тривають позиційні бої, наша вогнева відсіч не дає противнику змоги втримувати зайняті позиції», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, взято в полон трьох загарбників, захоплено два танки Т-62, бойову машину десанту, БТР-82, а також багато зброї з боєкомплектом.

Протягом бойового дня ворог завдав вісім авіаударів по позиціях українських захисників.

У відповідь авіація ЗСУ завдала 22 удари, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 400 завдань.

Читайте також: ЗСУ на півдні знищили 37 росіян, чотири гаубиці та підбили Су-25

Втрати ворога становлять: 106 військових та шість десятків одиниць техніки, серед них 14 танків Т-72 та Т-62, гаубиця «Мста-Б», авіадесантна самохідна артилерійсько-мінометна установка, дві реактивні системи залпового вогню «Ураган», три гармати-гаубиці 152-го калібру, мобільний міномет 120-го калібру, два безпілотні розвідники та 35 одиниць автобронетехніки.

«Прицільним вогнем уражено командно-спостережний пункт 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади рашистів у Снігурівці, понтонну переправу поблизу Козацького, три склади боєприпасів в Херсонському і Бериславському районі, плюс два пункти боєпостачання», - уточнили українські військові.

Читайте також: Військові не озвучуватимуть чисельності ворога на Херсонщині – Сили оборони півдня

В ОК «Південь» додали, що корабельне угруповання ворожих сил у Чорному морі продовжує тримати напоготові 16 ракет типу «Калібр», розташованих на двох ракетоносіях.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 2 вересня ліквідували близько 48 700 російських військових.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-