Україна ні з ким не має узгоджувати звільнення своїх територій - Данілов

Україна ні з ким не має узгоджувати звільнення своїх територій - Данілов

Укрінформ
Україна не має ні з ким погоджувати звільнення власних територій.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив в інтерв'ю Наталі Мосейчук, передає Укрінформ.

"Ми не маємо узгоджувати звільнення наших територій. Якщо мова йшла про незастосування на певних етапах знаряддя, яке ми отримали від Сполучених Штатів, по об’єктах на території російської федерації – це трошечки інша справа", - сказав Данілов.

Данілов також зауважив в інтерв'ю, що війна наша з російською федерацією почалася доволі давно - це навіть не у 2008 році. Перша війна з російською федерацією в нас почалася у 2004 році, коли вони почали втручатися в нашу Конституцію.

Читайте також: російські ресурси підуть на репарації: Данілов відповів спікерці радфеду Матвієнко

"І мені шкода, що 8 грудня 2004 року тодішні депутати зухвало поміняли Конституцію. Вони тоді проголосували закон №2222, коли позбавили повноважень президента, який на той час обирався – пам'ятаєте, в який складний період. Вони вважали, що це компроміс. Сьогодні я можу сказати, що це була державна зрада тих депутатів, які за вказівкою Путіна, Медведчука і компанії втрутилися в нашу Конституцію", - зазначив він.

За його словами, "потім було друге й третє втручання".

"Мало хто знає, що 21 лютого 2014 року, коли вже були масовані розстріли на Майдані, депутати так само втрутилися в Конституцію і в антиконституційний спосіб її змінили. Чи були це домовленості політиків, чи було щось інше? Але Конституцію ми не маємо права чіпати", – сказав секретар РНБО.

Читайте також: Данілов - про жителів ОРДЛО: Це їм з нами треба порозумітися, а не нам з ними

Він наголосив, що зміни до Основного закону можна вносити лише за певною процедурою.

Данілов додав, що всі люди, які голосували за Харківські угоди у 2010 році, теж втрутилися в Конституцію з порушенням процедури. Данілов наголосив, що термін перебування Чорноморського флоту рф у Криму до 2017 року був нормою Конституції України, а угодами продовжили цей термін на 25 років до 2042 року.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-