Україні зараз найбільше потрібні артилерія, ППО і ракетні системи - Кулеба

Україні зараз найбільше потрібні артилерія, ППО і ракетні системи - Кулеба

Укрінформ
Найкращою допомогою Україні від міжнародних партнерів зараз є надання необхідних озброєнь, бо без успіхів на фронті інші види допомоги не матимуть сенсу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільником МЗС Данії Єппе Кофодом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найкраща допомога Україні зараз - це озброєння. Ми дуже цінуємо все, що надається Україні, - макрофінансова, гуманітарна допомога, допомога в розмінуванні, у відбудові. Це все дуже важливо. Але базове правило нинішніх часів - якщо на фронті не буде успіху, то все інше не має сенсу. Якщо ми хочемо жити в країні, яку можна буде відбудовувати, яку можна буде далі розвивати, в першу чергу її треба захистити і перемогти у цій війні. Отже, куди б я не поїхав, будь-яка розмова починається і закінчується постачанням зброї", - сказав Кулеба.

Він поінформував, що по системах озброєння Україна також має пріоритетні бажання.

"Три найбільші пріоритети в плані озброєння - це артилерія будь-якого типу і боєкомплект для неї, системи протиповітряної оборони і ракетні системи залпового вогню<...> Тому на кожній зустрічі я постійно наголошую на дуже великій потребі в отриманні більшої кількості артилерійських систем, без яких неможлива жодна і оборонна, і наступальна операція", - зазначив очільник МЗС.

Кулеба також повідомив, що провів плідні розгорнуті переговори з данським колегою, основною темою яких було продовження постачання зброї.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Данії - обговорили ситуацію на ЗАЕС, постачання зброї та газу

"Я вдячний Данії, яка з перших днів війни надавала і продовжує надавати необхідну військову допомогу, як на двосторонньому рівні, так і в новому форматі Копенгагенської конференції північноєвропейських союзників України. Сьогодні ми проговорили дуже конкретні типи зброї, на постачання яких ми розраховуємо і за які будемо вдячні. А за один тип зброї ми будемо особливо, безмежно вдячні, і це питання у нас є зараз у пріоритетах", - акцентував глава української дипломатії.

Він також зауважив, що коли будь-яка країна надає Україні зброю, - "це не акт благодійності, це акт інвестування" і у власну безпеку, щоб "ми тут, в Україні, змогли зупинити російську навалу і захистити Європу від агресії путіна".

У цьому контексті Кулеба зазначив, що агресія відбувається різними шляхами: у нас - танками і ракетами, а в Європі - шляхом енергетичної кризи, інфляції, поширення російської пропаганди.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод прибув у четвер, 1 вересня, із візитом до української столиці.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-