росіяни з «Алігаторів» обстріляли житлові квартали Енергодара – розвідка

росіяни з «Алігаторів» обстріляли житлові квартали Енергодара – розвідка

Укрінформ
російські війська зранку обстріляли житлові квартали Енергодара з ударних вертольотів Ка-52, а також завдали мінометного удару у безпосередній близькості від Запорізької атомної станції в день запланованого візиту Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Гроссі.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

"Зранку 1 вересня Енергодар, місто-супутник Запорізької атомної електростанції, піддався обстрілам з боку окупаційних військ. Над містом “працювала” група російських ударних вертольотів Ка-52, які завдавали ударів по житлових кварталах. Було завдано мінометного удару в безпосередній близькості від території ЗАЕС і атомних реакторів”, - ідеться в повідомленні.

У ГУР наголошують, що ці обстріли є частиною плану провокування місії МАГАТЕ, спрямованого на "створення потрібної кремлю картинки. Вочевидь, окупанти традиційно спробують звинуватити Збройні сили України в обстрілах станції та мирних жителів".

Читайте також: росіяни можуть не допустити місію МАГАТЕ до ключових об’єктів ЗАЕС – Галущенко

У Головному управлінні розвідки Міноборони закликали світову спільноту надати адекватну оцінку діям російській армії, забезпечити ефективну та безпечну роботу місії МАГАТЕ та сприяти повній демілітаризації Енергодара.

Як повідомляв Укрінформ, через обстріли Енергодара загинули цивільні люди.

В Енергодарі внаслідок обстрілу майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила із Запоріжжя на ЗАЕС попри повідомлення про інтенсивні обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-