До суду дійшла справа російського генерал-полковника, який намагався захопити Київ

До суду дійшла справа російського генерал-полковника, який намагався захопити Київ

Укрінформ
Судитимуть генерал-полковника армії російської федерації, який керував військовою операцією під час спроби захоплення території Київської області та міста Києва із західного напрямку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно генерал-полковника зс рф. командувача східного військового округу країни-агресора, який брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих підрозділів на територію північних областей України. Також він керував військовою операцією під час спроби захоплення території Київської області і міста Києва із західного напрямку», - ідеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовий високопосадовець, очолюючи російське угрупування «Схід», разом з армією рф окупували село Здвижівка Бучанського району. Там протягом другої половини березня він мешкав у захопленому дитячому садочку, де облаштував собі штаб. Звідти він віддавав накази щодо ведення бойових дій і контролював їх виконання.

Також генерал-полковник зс рф на стадіоні захопленої школи у сусідньому також окупованому селі Катюжанка вручав державні нагороди рф підлеглим військовослужбовцям. Такі дії є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Високопосадовець російської армії обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України).

За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також: СБУ «зачистила» агентуру рф, яка коригувала удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо воєнних злочинів ще трьох військових рф, які творили безчинства під час окупації Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-