У Чорному морі росія тримає три кораблі з 20 ракетами «Калібр»

У Чорному морі росія тримає три кораблі з 20 ракетами «Калібр»

Укрінформ
У Чорному морі знаходяться три ворожі кораблі із загальним залпом 20 ракет «Калібр».

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Військово-морських сил ЗСУ, передає Укрінформ.

"Станом на 31.08.2022, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться три ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 20 ракет", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до трьох кораблів та катерів; у Середземному морі - п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр".

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 30 суден, з них вісім суден рухалося з протоки Босфор; до Чорного моря – 38 суден, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Читайте також: ЗСУ знищили 47 900 російських військових

Як повідомляв Укрінформ, високопоставлений український чиновник, що спілкувався з The Washington Post на умовах анонімності, сказав, що за кілька тижнів використання дерев’яних копій HIMARS у польових умовах росія витратила на них щонайменше 10 крилатих ракет «Калібр», що спонукало Україну збільшити виробництво «приманок» для більш широкого їх застосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-