Україна зробить все можливе, щоб місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС - Зеленський

Україна зробить все можливе, щоб місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС - Зеленський

Укрінформ
Україна зробить все можливе, щоб місія МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС, водночас росія не припиняє провокації на шляхах, по яких мають рухатись представники місії.

Як передає Укрінформ, про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

"Вже прибули в нашу державу представники МАГАТЕ, які мають відвідати Запорізьку атомну станцію. Це важлива місія, і ми робимо все, щоб вона відбулася безпечно й працювала повною мірою. На жаль, росія не припиняє провокацій якраз на тих напрямках, із яких місія має прибути на станцію. Але сподіваюся, що місія МАГАТЕ зможе почати роботу", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся з гендиректором МАГАТЕ

Він додав, що ситуація на ЗАЕС і в Енергодарі, у навколишніх районах і досі надзвичайно загрозлива.

"Окупанти не залишають станцію, продовжують обстріли, не забирають з території АЕС свою зброю та боєприпаси. Вони залякують наших атомників. Ризик радіаційної катастрофи через російські дії не зменшується ані на годину", - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, представники місії вже прибули до Києва і Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі, який очолить місію агентства на Запорізьку АЕС.

Тим часом керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сьогодні зазначив, що російська федерація імітує бойові дії в Енергодарі й обстрілює територію біля Запорізької атомної електростанції, щоб зірвати візит місії МАГАТЕ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-