Кулеба закликає Швецію надати гаубиці Archer, ЗРК RBS-7 та більше артилерійських снарядів

Кулеба закликає Швецію надати гаубиці Archer, ЗРК RBS-7 та більше артилерійських снарядів

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Швецію надати самохідні гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси RBS-70 і більше снарядів для артилерійських систем.

Про це він заявив на спільному з прем’єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон та главою МЗС Анн Лінде брифінгу у Стокгольмі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найкраще, що Швеція може зробити в галузі оборони найближчими тижнями, - це надати Україні свої знамениті самохідні гаубиці Archer, зенітно-ракетні комплекси RBS-70 і більше снарядів для наших артилерійських систем», - сказав він.

«Тому що, хоч як би це дивно не звучало, кращий спосіб врятувати людські життя, включно з життями мирних жителів, та врятувати більше українських сіл та міст від знищення – це дати Україні більше зброї, щоб ми могли відбити російську агресію та російську армію», - підкреслив глава української дипломатії.

Кулеба також подякував Швеції за виділення нового пакету допомоги України, половина з якого спрямована на оборонні цілі.

Читайте також: Кулеба відвідає Швецію і Чехію – обговорить посилення санкцій проти рф

Як повідомлялося, Швеція у понеділок оголосила про виділення 500 мільйонів крон (46,75 мільйона доларів) військової допомоги Україні для протидії російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-