Кулеба відвідає Швецію і Чехію – обговорить посилення санкцій проти рф

Кулеба відвідає Швецію і Чехію – обговорить посилення санкцій проти рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впродовж 29-31 серпня здійснить візити до Швеції та Чехії для обговорення посилення санкційного тиску на росію.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«На доручення Президента України Володимира Зеленського міністр закордонних справ Дмитро Кулеба здійснить візити до Королівства Швеція (29 серпня) та Чеської Республіки (30-31 серпня) з метою консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску на росію», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Болгарія відмовилася від переговорів із газпромом щодо нових контрактів

Так, у Стокгольмі Кулебу прийматиме прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон. Також він проведе переговори з міністром закордонних справ Анн Лінде, зустрінеться з керівництвом шведського парламенту (Риксдагу) та політичних партій Швеції. «Основними темами переговорів стануть протидія російській агресії, подальша військова, фінансова та гуманітарна підтримка України, шлях до членства нашої держави в ЄС, відбудова України», - йдеться в повідомленні.

У Празі Кулеба візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, ключовими темами якої стануть візові обмеження для громадян рф і восьмий санкційний пакет ЄС проти росії.

Міністр окремо проведе низку двосторонніх зустрічей з колегами з Чехії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Грузії, Молдови та Кіпру. Він також візьме участь у Міжнародній конференції Форум 2000 «Актуальні виклики для демократії: якою має бути наша відповідь»?

Читайте також: Не можна дозволяти росіянам відпочивати в Європі, куди тікають від війни українці - євродепутат

Крім того, глава МЗС України проведе двосторонні зустрічі з чеськими високопосадовцями: головою Сенату Мілошем Вистрчілом, головою Палати депутатів Маркетою Пекаровою Адамовою.

Як повідомлялося, під час неформальної зустрічі у Празі міністри закордонних справ та міністри оборони країн ЄС розглянуть питання візової політики щодо громадян рф, а також можливість розгортання тренувальної місії для підготовки українських військових.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-