Кривонос був призначений керувати обороною аеропорту «Київ» як доброволець - Генштаб

Кривонос був призначений керувати обороною аеропорту «Київ» як доброволець - Генштаб

Укрінформ
Генерал-майор запасу Сергій Кривонос під час широкомасштабного вторгнення росії був призначений керувати обороною аеропорту "Київ" як доброволець.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

Генштаб ЗСУ проаналізував публікацію в засобах масової інформації щодо оборони аеропорту "Київ". "За результатами повідомляється, що ДБР не може та не здійснює комунікацію з військовими підрозділами шляхом надсилання будь-яких телеграм, а лише виключно у спосіб визначений законодавством - через листування. На даний час таке листування відбувається лише з Міністерством оборони та Генеральним штабом Збройних сил України виключно з метою з’ясування фактів та обставин, які мали місце безпосередньо в ході оборони аеропорту "Київ" Жуляни з 24.02.2022 по 03.04.2022 року. Усю запитувану інформацію надано до ДБР встановленим порядком", - підкреслюють у Генштабі.

"Стосовно участі генерал-майора запасу Сергія Кривоноса в обороні аеропорту "Київ": від початку широкомасштабної збройної агресії його, виключно як добровольця та враховуючи бойовий досвід щодо оборони краматорського аеродрому 2014 року, головнокомандувачем ЗС України було призначено керівником оборони аеропорту "Київ". З 24.02.2022 року до сьогодні Кривонос С.Г. на військовій службі не перебуває та на військову службу під час мобілізації не призивався. Документи, що надані в публікації, не є підставою для зарахування на військову службу, в тому числі під час проведення мобілізації. Відповідно, жодних вказівок від Верховного головнокомандувача ЗС України щодо його звільнення з військової служби не надходило", - наголошують у Генштабі.

"Згодом, у ході стабілізації ситуації навколо Києва, аеропорт "Київ" було взято під охорону та оборону підрозділами Територіальної оборони ЗС України, а генерал-майор запасу Сергій Кривонос був вивільнений від надання допомоги щодо оборони аеропорту "Київ". Усі рішення щодо використання сил та засобів документально оформлені встановленим порядком, відтак висвітлені у публікації відомості з обмеженим доступом потребують окремої реакції правоохоронних органів", - вважають у Генштабі.

"Таким чином, публічні заяви Сергія Кривоноса про вплив Президента України на органи досудового розслідування, звільнення його з військової служби не відповідають дійсності та мають ознаки дискредитації вищого військово-політичного керівництва держави, що є неприпустимим під час правового режиму воєнного стану. Вкотре звертаємось до політиків, лідерів громадської думки, журналістів щодо утримання від публічних оцінок бойових дій, логістики, забезпечення і рішень командирів", - закликають у Генштабі і заявляють: "Лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації та використовує її для відбиття агресії. Запорукою успішного знищення противника є нерозповсюдження цієї інформації".

Читайте також: Зеленський запевняє, що не планує нікуди переводити Залужного

За даними ЗМІ, Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують діяльність колишнього першого заступника командувача Сил спеціальних операцій та колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса навесні 2022 року, коли він за погодженням з начальником Генштабу Валерієм Залужним відповідав за оборону міжнародного аеропорту "Київ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-