Попри заборону Туреччини, росія перевезла ракети для комплексу С-300 через Босфор

Попри заборону Туреччини, росія перевезла ракети для комплексу С-300 через Босфор

Укрінформ
Через повномасштабне вторгнення в Україну росія не може перекидати свої військові кораблі із Середземного до Чорного моря, бо Туреччина закрила свої протоки для військових кораблів. Проте це не завадило країні-агресорці минулого тижня перекинути протокою ракети для комплексу С-300.

Про це пише 24 канал із посиланням на NavalNews, передає Укрінформ.

Закриття Босфору завадило росії посилити свої військово-морські сили проти України. Але при цьому дозволено прохід для торгових суден, чим і користується країна-агресорка, пише видання.

"У двадцятих числа серпня вночі через протоку Босфор у Туреччині прослизнув російський вантажний корабель Sparta II. Вузька протока – єдиний водний шлях, який з'єднує Середземне море з Чорним морем. Пунктом призначення "Спарти II" був Новоросійськ, російський порт і велика військово-морська база неподалік керченського мосту", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі чотири носії крилатих ракет «Калібр»

Передбачається, що корабель відплив із Тартуса до Сирії, де на причалі зібрали С-300. Він вийшов у рейс 20 серпня і в ніч із 24 на 25 серпня пройшов Босфор. Постоявши на якорі біля узбережжя росії, 27 серпня судно увійшло в Новоросійськ.

За поданою інформацією, корабель належить "Оборонлогістиці" міноборони росії. Корабель додали до списку санкцій Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США – попри те, що це цивільний екіпаж, він часто перевозить військові вантажі.

Читайте також: росія перекидає до окупованого Криму нову партію важкої військової техніки

Перенесення потужної ППО із Сирії до Чорного моря означає, що рф посилює оборону Криму та тимчасово окупованих територій півдня України. Водночас це послаблює сили росії та режиму Асада у Сирії.

Як повідомлялося, за інформацією постійної представниці Президента України в АР Крим Таміли Ташевої, строковиків у Криму змушують воювати проти України, попри обіцянки не відправляти їх на фронт. З ними підписують контракти під примусом або взагалі оформлюють документи «заднім числом» після загибелі строковика.

Морги та лікарні в Криму заповнені загарбниками, оскільки вбитих і поранених на півдні України військових рф звозять на окупований півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-