СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька

СБУ повідомила про підозру бойовику, якого окупанти призначили «мером» Сєвєродонецька

Укрінформ
У рамках документування діяльності окупаційних адміністрацій СБУ повідомила про підозру колаборанту - «очільнику адміністрації Сєвєродонецька».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«За даними слідства, 24-річний уродженець цього міста був призначений т. зв. «в.о. голови м. Сєвєродонецька» в «адміністрації м. Сєвєродонецька лнр» у червні цього року. На посаді «керівника» майже зруйнованого міста ексбойовик нічим не відзначився і був очікувано звільнений з посади вже на початку липня. СБУ повідомила йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники не виплачують обіцяні пенсії жителям Сєвєродонецька – Гайдай

Зазначається, що до цього призначення молодик без середньої освіти та досвіду професійної діяльності в жодній сфері воював у лавах бойовиків т. зв. «2 АК» російської окупаційної армії.

Триває досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України «посади» у незаконних «органах влади», створених загарбником, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: На Луганщині за добу зафіксували 11 фактів руйнування інфраструктури через російські обстріли

Як відомо, одним з напрямків діяльності ворога на тимчасово захоплених територіях є вербування українських громадян для роботи на адміністративних «посадах», що є порушенням Закону. На Луганщині слідчі СБУ викрили вже понад 110 таких осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-