На півдні ЗСУ атакували два опорні пункти ворога та знищили два склади боєприпасів

На півдні ЗСУ атакували два опорні пункти ворога та знищили два склади боєприпасів

Укрінформ
За минулу добу українські військові знищили 35 російських загарбників, 11 одиниць ворожої техніки та два склади з боєприпасами.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні південних регіонів складна, але контрольована. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не відбулося. Не маючи успіху на суходолі, ворог активізує повітряну розвідку та різноманіття засобів повітряного нападу», - йдеться в повідомленні.

Протягом дня ворог завдавав ударів по позиціях ЗСУ вдовж лінії зіткнення безпілотниками, гелікоптерними парами та з винищувача-бомбардувальника ракетою Х-59 класу «повітря - поверхня». Надвечір з гелікоптера Мі-24 противник атакував некерованими ракетами об’єкти інфраструктури Нікополя. Зруйновано одну будівлю, без людських втрат.

Читайте також: Поблизу Чорнобаївки ЗСУ знищили два ворожих «Смерчі»

Армійська авіація ЗСУ завдала трьох ударів по двох опорних пунктах противника у Солдатському й Олександрівці та по району зосередження живої сили, озброєння та техніки у Високопіллі.

В рамках реалізації вогневих завдань ракето-артилерійськими підрозділами підтверджено такі втрати ворога: 35 військових, гаубиця «Мста-Б», самохі‌дна артилерійська гарма‌та «Но‌на», дев'ять одиниць броньованої та автомобільної техніки. Також знищено два склади боєприпасів у Дудчанах та Давидовому Броді і польовий пункт боєпостачання у Воскресенському. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили вузол зв'язку ворожого десантного полку

«Корабельне угруповання ворожого флоту з 11 одиниць тримається поблизу кримського берега, але три ракетоносії, з яких один підводний, тримають напоготові зо два десятки ракет типу «Калібр», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 27 серпня ліквідували 46,5 тис. російських загарбників.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-