Укроборонпром і Генштаб розробили програму розвитку безпілотників

Укроборонпром і Генштаб розробили програму розвитку безпілотників

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" спільно з Генеральним штабом на виконання доручення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного розробили програму розвитку безпілотних систем для Сил безпеки та оборони.

Про це повідомив у Фейсбуці Генштаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Фахівці, які залучені до цього проєкту, систематизували знання щодо бойового застосування безпілотників, їхнього місця на полі бою, опрацювали питання щодо видів техніки, їх тактико-технічних характеристик, а також необхідних боєприпасів тощо. Під час роботи було враховано закордонні напрацювання, а також бойовий досвід українських пілотів", - йдеться у повідомленні.

Програма передбачає партнерство з приватними розробниками БПЛА задля швидкого та безпечного виробництва на їхніх потужностях.

Читайте також: Україна отримає від Британії та Норвегії мікродрони-розвідники Black Hornet

Автори програми презентували її Головнокомандувачу ЗСУ та розраховують на якнайшвидшу реалізацію, що дасть змогу прискорити перемогу України у розв'язаній росією війні.

"Ця робота покликана допомогти в тому числі приватним виробникам, багато з яких зараз працюють на благо Сил безпеки та оборони. Для цього ми збирали представників, говорили про потреби, про можливу допомогу, про масштабування та про оперативність і безпеку виробництва", – зазначив менеджер проєктів Укроборонпрому Олег Болдирєв.

Читайте також: Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар заявив, що робота над створенням підприємства Baykar Makina з виробництва безпілотних літальних апаратів в Україні триває, нині розробляють дизайн та макет підприємства, придбано ділянку та розпочато офіційну подачу заявки на будівництво.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-