Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе

Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив про те, що Литва придбає для України 37 дронів-камікадзе на кошти, зібрані у рамках компанії Legion Of Boom. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«Частина коштів, зібраних компанією #LegionOfBoom (1 000 000 євро), буде передана литовському Міністерству національної оборони та використана для закупівлі у Польщі 37 безпілотників-камікадзе, які потім будуть надіслані Україні. Дякуємо всім, хто зробив пожертви!», - йдеться у повідомленні міністра.

Кампанія зі збору коштів на озброєння для України Legion of Boom, яку організував литовський журналіст Андрюс Тапінас, була присвячена Дню Незалежності України. За даними Тапінаса, на момент завершення збору литовці пожертвували 1,545 млн євро.

Читайте також: Литва з вересня планує підключитися до навчання військових ЗСУ у Британії

Як повідомив Тапінас у Фейсбуці, на суму 1 млн євро буде придбано 27 польських дронів-камікадзе Warmate, і ще десять дронів їх виробник, компанія WB Group, надасть Україні на безоплатній основі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що Україна отримає від Великої Британії та Норвегії мікродрони-розвідники Black Hornet.

Фото: @a_anusauskas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-