Новий пакет допомоги та ситуація на ЗАЕС: Залужний провів телефонну розмову з Міллі

Новий пакет допомоги та ситуація на ЗАЕС: Залужний провів телефонну розмову з Міллі

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний поінформував голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про поширення росією дезінформації щодо ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

Як передає Укрінформ, про це сам Залужний повідомив у Телеграмі.

Зокрема, він зазначив, що під час чергової телефонної розмови “отримав запевнення Міллі у непохитній допомозі особисто Президента Джо Байдена, обох палат парламенту та американського народу загалом”.

Головнокомандувач ЗСУ подякував США за черговий пакет допомоги та послідовну підтримку боротьби України за незалежність.

Також, за словами Залужного, він поінформував Міллі про оперативну обстановку по всій лінії фронту та “зауважив, що противник поширює дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС, звинувачуючи в її обстрілах українських військових”.

Читайте також: Повернути ЗАЕС під контроль України й забезпечити доступ МАГАТЕ можна за лічені дні - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 25 серпня через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – “Дніпровська”.

Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час обстрілів російськими військовими. Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції.

Наразі АЕС підключена до мережі та виробляє електроенергію для потреб України. З 4 березня ЗАЕС захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-