Дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі

Дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі

Укрінформ
На ЗАЕС через ворожі обстріли відбулося відключення повітряної лінії "Дніпровська".

Про це повідомляє в Телеграмі Держатомрегулювання, передає Укрінформ.

"За інформацією експлуатуючої організації ДП НАЕК «Енергоатом» 25.08.2022 о 12:12, в результаті бойових дій в районі розміщення Запорізької АЕС відбулось відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ "Дніпровська", - йдеться у дописі.

Внаслідок цієї події енергоблок № 5 ВП «Запорізька АЕС» відключився від мережі з послідуючим спрацюванням аварійного захисту; енергоблок № 6 ВП «Запорізька АЕС» був переведений на живлення власних потреб.

В відомстві додають, що о 12:29, після відновлення працездатності повітряної лінії ПЛ-750 кВ «Дніпровська», енергоблок № 6 ВП «Запорізька АЕС» було підключено до мережі.

Читайте також: росіяни обстрілами пошкодили ЛЕП біля Енергодара - без світла майже всі захоплені міста на півдні

Проте о 14:14, відбулось повторне відключення повітряної лінії ПЛ-750 кВ «Дніпровська».

Внаслідок цієї події енергоблок №6 ВП «Запорізька АЕС» відключився від мережі з послідуючим спрацюванням аварійного захисту.

Наразі зауваження до роботи автоматики та систем безпеки відсутні.

Як зазначають в Енергоатомі, таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції.

“Власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок обстрілу росіянами Енергодара і спричинену ним пожежу пошкоджено лінії електропередачі, що призвело до знеструмлення більшості населених пунктів на тимчасово захоплених рф територіях півдня України і припинення водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-