Кількість жертв шокує: у Німеччині засудили ракетний удар рф по Чаплиному

Кількість жертв шокує: у Німеччині засудили ракетний удар рф по Чаплиному

Укрінформ
Німецька сторона засудила ракетний напад російської федерації на пасажирський потяг, здійснений у День Незалежності України.

Позицію офіційного Берліна оприлюднив у п’ятницю на брифінгу речник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд засуджує ракетний удар по пасажирському потягу та житловому кварталу в українському населеному пункті Чаплине в національне свято України. Ми шоковані з огляду на кількість цивільних жертв, серед яких є кілька дітей; ще десятки людей отримали поранення, деякі з них важкі», - заявив Гебештрайт.

За його словами, німці сумують з усіма, хто втратив членів родин або друзів.

Уряд ФРН наполегливо вимагає від росії припинити всі атаки на цивільні цілі та дотримуватися міжнародного права, заявив речник.

Читайте також: У МЗС розчаровані відсутністю чіткої позиції Офісу ООН щодо обстрілу Чаплиного

Німеччина, додав він, підтримує проведення розслідування усіх воєнних злочинів як національними, так і міжнародними органами. Винні мають бути притягнуті до відповідальності, підкреслив Гебештрайт.

Як повідомлялося, на День Незалежності 24 серпня росія завдала ракетного удару по залізничній станції та житлових будинках селища Чаплине, що в Синельниківському районі на Дніпропетровщині. Загинули щонайменше 25 людей.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-