Наступ рф в Україні застопорився через запеклий опір українців - Міноборони Британії

Наступ рф в Україні застопорився через запеклий опір українців - Міноборони Британії

Укрінформ
російський військовий наступ в Україні застопорився через погане виконання задач їх військових та запеклий опір українців, а не внаслідок свідомого рішення російських генералів, як про це заявляє глава міноборони рф сергій шойгу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«24 серпня 2022 року міністр оборони росії сергій шойгу заявив на засіданні Шанхайської організації співробітництва, що росія навмисно уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, керуючись необхідністю зменшити кількість жертв серед цивільного населення. Це майже напевно є навмисною дезінформацією. Наступ росії застопорився через погану військову ефективність росії та запеклий український опір. За наказом шойгу війська, які діють в Україні, неодноразово зривали виконання поставлених їм задач», - заявили у відомстві.

Читайте також: Ворог зосереджує зусилля для наступу на Авдіївському та Бахмутському напрямках

У Міноборони додали, що дуже ймовірно, що шойгу та президент путін звільнили вже щонайменше шістьох генералів за те, що російські війська просувалися не достатньо швидко.

«У той день, коли шойгу виступав, російська балістична ракета малої дальності «Іскандер» влучила в потяг у Чаплине, убивши щонайменше двох дітей. Це підкреслює готовність росії завдавати супутних втрат, коли вона вважає, що ракетні або артилерійські удари мають військову перевагу», - зазначили у відомстві.

Читайте також: Уночі війська рф обстріляли Дніпропетровщину з «Градів» та важкої артилерії

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 25 серпня ліквідували близько 45 тисяч 850 російських агресорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-