З початку вторгнення росія скоїла в Україні 44,1 тисячі злочинів

З початку вторгнення росія скоїла в Україні 44,1 тисячі злочинів

Інфографіка
Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росія вчинила в Україні понад 30 тис. воєнних злочинів та 14 тис. злочинів проти національної безпеки.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

Від початку повномасштабної війни рф проти України зареєстровано 30 097 злочинів агресії та воєнних злочинів (порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни тощо).

Окрім того, зафіксовано 14 038 злочинів проти національної безпеки України (посягання на територіальну цілісність, і недоторканість, колабораційна діяльність, пособництво державі-агресору, диверсії та інше).

В ОГП зазначають, що в магістральних справах стосовно агресії проти України підозрюються 624 представники керівництва рф – міністри, депутати, військове командування, керівники правоохоронних органів, розпалювачі війни і пропагандисти кремля.

Унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні загинули 376 дітей, 733 поранені.

Читайте також: Генпрокурор обговорив з Маасікасом співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів рф

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл. Загарбники розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-