Ядерна загроза лишається високою, поки росія перебуває на ЗАЕС – Кулеба

Ядерна загроза лишається високою, поки росія перебуває на ЗАЕС – Кулеба

Укрінформ
На Запорізькій атомній електростанції ситуація надзвичайно небезпечна, і допоки росія знаходитиметься на Запорізькій АЕС, загроза ядерного інциденту буде дуже високою.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з італійським колегою Луїджі Ді Майо брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Запоріжжі ситуація надзвичайно небезпечна. Я отримую звіти про полум’я у лісі поряд з АЕС. Ми досі маємо детальніше вивчити це питання, однак факти прості: Україна 30 років незалежності була відданим партнером МАГАТЕ; ми дотримувалися всіх правил ядерної безпеки і протоколів, все було чудово», - сказав він.

Кулеба підкреслив, що в момент, коли росія прийшла на електростанцію, Україна, Європа та світ опинилися на межі ядерної катастрофи неймовірного масштабу.

«Допоки росія знаходитиметься на Запорізькій АЕС, загроза ядерного інциденту буде дуже високою», - відзначив глава МЗС.

Читайте також: МАГАТЕ хоче відвідати Запорізьку АЕС до 5 вересня – Bloomberg

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Європейський Союз засуджує військову діяльність росії навколо Запорізької АЕС та закликає державу-агресора негайно передати контроль над станцією Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-