Зеленський: Україна і світ вигризли у росії ініціативу у війні

Зеленський: Україна і світ вигризли у росії ініціативу у війні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що для України важливо не втратити підтримку різних держав попри інформаційні атаки російської федерації.

Про це він зазначив під час спільної з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Втратити підтримку суспільств різних держав не можна в жодному сенсі і це дуже важливо. Буде складно, і інформаційні атаки росії на ті чи інші держави, на ті чи інші суспільства, складно", - сказав Зеленський.

Він додав, що в Євросоюзі більшість держав на високому моральному рівні підтримують Україну, тому це втратити не можна, не можна розслаблятися, не можна заморозити конфлікт, не можна сказати "давайте почекаємо рік-два-три і почнемо говорити, бо все це наша буде слабкість".

Читайте також: Допомога Британії наближає перемогу України у війні – Зеленський

"Нам не можна ні в якому разі віддати ініціативу інформаційну через енергетичні ризики, опалювальний сезон, ядерний шантаж, блокування Чорного моря, загрози голоду тощо для багатьох країн. Через все це можна втратити ініціативу. Україна не має право втратити ініціативу і не має дати можливості Європі втратити ініціативу, сьогодні весь світ виграв, вигриз ініціативу у російської федерації і перемога наша в цій війні - велике об'єднання", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що міцність позиції у світі залежить перш за все від міцності України.

Читайте також: Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України - $2,98 мільярда

"Впевнений, що міцність всередині нашої держави на самому початку вторгнення продемонструвала всьому світові, як це бути об'єднаними, ми всі об'єдналися, мені здається цей сигнал найголовніший, його не можна втратити і нікому не можна дати таку можливість ззовні або всередині це робити. Цей сигнал - його бачать люди, його бачать на полі бою, бачать, що таке сильна об'єднана держава з армією, суспільством. Всі борються", - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Джонсон на День Незалежності України 24 серпня прибув до Києва. Цей візит британського прем’єра до Києва став третім в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії та четвертим за нинішній рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-