Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України - $2,98 мільярда

Байден оголосив про найбільший пакет допомоги для України - $2,98 мільярда

Укрінформ
Президент США Джо Байден у 31-шу річницю Дня Незалежності України, 24 серпня, оголосив про новий, найбільший пакет військової допомоги для України на суму в 2,98 мільярда американських доларів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві президента США, яка опублікована на сайті Білого дому.

«США віддані підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету. У рамках цього зобов’язання я з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогоднішній день транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США на зброю та обладнання, які будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні. Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи, боєприпаси, безпілотники та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі», - заявив Байден.

Президент США додав, що за останні пів року українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі.

Читайте також: Пентагон показав, як готує до відправки в Україну нову партію зброї

«Вони рішуче протистояли повномасштабному вторгненню росії в Україну. І сьогоднішній день – це не лише свято минулого, але й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишатиметься суверенною та незалежною державою», - додав він.

Байден також зазначив, що знає, що цей День Незалежності є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, а багато інших людей стали жертвами російських звірств і нападів.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Незалежності

«Проте шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності. Сьогодні і кожного дня ми стоїмо поруч з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує автократією, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди», - наголосив глава Білого дому.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку народу Сполучених Штатів Америки та Президенту Джо Байдену за пакет безпекової допомоги на майже 3 мільярди доларів.

"Дякую Президенту та народу США за потужне привітання з Днем Незалежності України – безпрецедентний пакет безпекової допомоги майже на $3 млрд. Народ України, усі наші захисниці й захисники високо цінують незмінну підтримку з боку США. Разом переможемо", – написав він у Твіттері.

Як повідомлялося, 24 серпня Україна відзначає 31-шу річницю незалежності.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-