Військова допомога Литви Україні перевищила €120 мільйонів

Військова допомога Литви Україні перевищила €120 мільйонів

Укрінформ
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що лише військова допомога Литви Україні становить понад 120 мільйонів євро, а загальна сума підтримки скоро перевищить пів мільярда євро.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Фінансові показники військової допомоги Литви Україні - понад 120 мільйонів євро. Але якщо говорити про загальну суму підтримки, не тільки військової, а й економічної, фінансової, гуманітарної, включаючи допомогу біженцям, – то цього року вона перетне рубіж у пів мільярда євро», - повідомив Анушаускас.

Він зазначив, що й Литва має потребу у поповненні техніки у своїх збройних силах. При цьому він додав, що «в стислі терміни замінити техніку, надану Україні, новою, практично неможливо». Це через те, за словами міністра, що нині, на тлі повномасштабної російської агресії, демократичні країни збільшили військові замовлення. Тому всі чекають своє черги, коли ця техніка поступить. «І ми теж стоїмо у черзі на отримання нашої замовленої техніки. Але я думаю, що ця ситуація за рік-два практично вирішиться», - підкреслив глава Міноборони Литви.

Читайте також: У Литві анонсували відправлення ще двох партій військової допомоги Україні

Як повідомлялося, Президент Литви Ґітанас Науседа заявив, що лише тверда та спільна міжнародна відповідь на російську агресію може зупинити криваві наміри кремля щодо відновлення російської імперії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-