Штати готують для України новий пакет оборонної допомоги на $3 мільярди - АР

Штати готують для України новий пакет оборонної допомоги на $3 мільярди - АР

Укрінформ
США мають намір у День незалежності України оголосити про виділення 3 млрд доларів оборонної допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на свої джерела в адміністрації США пише АР.

“Оскільки російська війна в Україні затягується, безпекова допомога США переходить у більш довготермінову кампанію, у рамках якої, вірогідно, більше американських військових дислокуватиметься у Європі. Вона також включає намір оголосити про приблизно 3 млрд дол. допомоги для навчання та обладнання українських сил, аби вони могли воювати ще протягом років”, - ідеться в публікації.

Зазначається, що кошти США будуть використані на закупівлю дронів, зброї та іншого обладнання, постачання яких відбудеться лише за рік-два.

“На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування переважно спрямоване на підтримку обороноздатності України в середньо- та довгостроковій перспективі”, - стверджує АР.

Читайте також: Президент пояснив, чому досить емоційно просить у партнерів про військову допомогу для України

Як відомо, переважна частина попередньої оборонної допомогти США була спрямована на негайні потреби ЗСУ та надавалася із наявних запасів Пентагону.

“На додачу до надання довгострокової допомоги, яку Україна може використати для потенційних майбутніх оборонних потреб, новий пакет має також запевнити українських посадовців, що США мають намір продовжувати підтримку, незважаючи на щоденні зміни у конфлікті”, - зауважує агентство.

Окрім цього, США також планують розширити підготовку українських військових за межами країни та військових зі сходу та півдня Європи, яким найбільше загрожує російська агресія.

Як повідомлялось, із серпня минулого року США надали Україні оборонної допомоги на понад 10 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-