Президент пояснив, чому досить емоційно просить у партнерів про військову допомогу для України

Президент пояснив, чому досить емоційно просить у партнерів про військову допомогу для України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що іноді досить емоційно звертається по військову допомогу до тих чи інших лідерів західних держав, оскільки бачить реальну картину на фронті і як тяжко буває нашим захисникам.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами глави держави, деякі західні лідери нарешті усвідомили, що Україна у війні проти росії захищає не лише українців, а весь світ і наші спільні цінності. Водночас він висловив жаль з приводу того, що це усвідомлення прийшло через величезну кількість жертв серед громадян нашої країни.

«Ми вдячні (міжнародним партнерам. – ред.) за будь-яку допомогу. Нам потрібно більше, це правда. Я не жаліюсь на будь-яку державу, я просто іноді абсолютно відверто говорю, розуміючи деталі того, що відбувається на тому чи іншому напрямку і як там хлопцям і дівчатам важко…Я знаю це в деталях і бачу такі фотографії, які на ніч не те що дітям – дорослим не можна показувати. Тому іноді я достатньо емоційно звертаюсь до тих чи інших лідерів, іноді це спрацьовує», - сказав Зеленський.

Він висловив сподівання, що зараз ніхто не втомиться від України попри те, що в кожної держави є свої проблеми і внутрішні ризики, хоча й допустив можливість такої втоми.

«Але треба чітко розуміти: як тільки світ втомиться від цієї війни, це буде велика загроза для всього світу і велика загроза знищення України», - акцентував Президент.

Читайте також: Прем’єр Швеції анонсувала додатковий пакет допомоги для України

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-