росія випустила по Україні з окупованого Криму 750 крилатих ракет – Зеленський

росія випустила по Україні з окупованого Криму 750 крилатих ракет – Зеленський

Укрінформ
російська федерація від початку повномасштабного вторгнення випустила по Україні з окупованого Криму 750 різних крилатих ракет.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«За час із 24 лютого з окупованого Криму росією по наших громадах було запущено 750 різних крилатих ракет. Уявіть собі, 750 за пів року. Вони знищили щонайменше сотні цивільних об'єктів: школи, університети, звичайні житлові будинки, лікарні», - сказав Зеленський.

Він упевнений в тому, що відновлення Україною контролю над півостровом стане історичним антивоєнним кроком у Європі. Це поверне безпеку та забезпечить справедливість, реінтегрує Крим у сучасний світ, переконаний Президент.

Читайте також: Україна робитиме все для деокупації Криму попри дії росії – Зеленський

«Ми принесемо свободу українським громадянам у Криму та обов'язково відновимо справедливість щодо всіх, хто постраждав від репресій, від знущань російських окупантів. Але щоб перемагати, нам потрібно не забувати, яким був шлях до нинішньої ситуації. Деградація росії почалася із захоплення Криму, почалася із терору кримськотатарського народу – корінного народу Криму, з репресій за релігійною ознакою, які стали чи не наймасштабнішими релігійними гоніннями в Європі у ХХІ столітті проти кримської мусульманської громади», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський обіцяє потужну відповідь у разі збільшення росією кількості обстрілів 23-24 серпня

Глава держави наголосив, що були також вигнання з окупованого півострова всіх людей, які підтримували Україну та не боялися захищати українську культуру там. «Були вбивства і катування, і приниження, і мародерство. Все це окупанти робили і продовжують робити у Криму», - сказав він.

Зеленський наголосив на тому, що ніколи при українській владі на півострові не було придушення прав та свобод. «Бо ми поважаємо людей», - підкреслив він.

Читайте також: Другий саміт Кримської платформи

Як повідомлялося, у 2014 році росія окупувала український Крим, а також деякі райони Донецької і Луганської областей. Із 24 лютого 2022 року в Україні триває розв’язана росією повномасштабна війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-