Це не війна путіна, це війна росіян – МЗС Польщі

Це не війна путіна, це війна росіян – МЗС Польщі

Укрінформ
Віцеміністр закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик заявив, що російсько-українська війна не є війною президента рф володимира путіна, тому що не путін веде цю війну, росіяни воюють у цій війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське Радіо.

«Це не війна путіна, тому що не путін веде цю війну, росіяни воюють у цій війні. Якщо їхні родини цього не розуміють, якщо їхні рідні не можуть зрозуміти, що відбувається в Україні, я думаю, що вони теж повинні за це нести відповідальність. Тому що, якби путін не мав підтримки свого суспільства, він, напевно, не вів би війни. Всупереч усьому, він чутливий до того, як його політику оцінюють самі росіяни», – сказав Вавжик.

Читайте також: росіяни продовжують вдаватися до терористичних методів ведення війни – зведення ОВА

Він також зазначив, що позиція балтійських країн, які хочуть призупинити видачу віз для росіян, навряд чи знайде послідовників у всій Європі.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції з лідерами скандинавських країн визнав, що не підтримує введення загальної заборони на видачу віз для росіян, адже вважає, що війна в Україні є «війною путіна, а не російського народу».

Читайте також: росіяни за добу обстріляли 8 населених пунктів Донеччини, є загиблі і поранені

Але він «розуміє дискусію» на цю тему та не виключає, що окремі країни можуть вжити національних заходів.

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-