В ООН сказали, що заважає її фахівцям почати розслідування теракту рф в Оленівці

В ООН сказали, що заважає її фахівцям почати розслідування теракту рф в Оленівці

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй підготувала групу фахівців, які займуться встановленням фактів загибелі близько 50 українських військовополонених в колонії, що в окупованій Оленівці, однак група поки не зможе зайнятися розслідуванням на самому місці події.

Про це заявив спікер генсека ООН Стефан Дюжаррік, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

"Організація Об’єднаних Націй має команду зі встановлення фактів, яка готова розслідувати напад на українську в’язницю в Оленівці", - сказав він.

За його словами, група поки не зможе зайнятися розслідуванням на місці події, оскільки ситуація навколо колонії в Оленівці продовжує залишатися небезпечною для візиту без відповідних гарантій від України та росії.

Читайте також: Червоний Хрест не реагує на вбивство росією українських полонених в Оленівці - ОП

Дюжаррік додав, що до групи фахівців увійшли: бразильський генерал-лейтенант поліції у відставці, ісландський дипломат і співробітник поліції Нігеру. Головним завданням для них є встановлення фактів трагедії, які передадуть генсеку ООН Антоніу Гутеррешу.

Читайте також: Сильний тиск, тортури і відсутність зв’язку: боєць «Азову» розповів про російський полон

Як повідомлялося, у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинуло близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-