В ОБСЄ проведуть 24 серпня спецзасідання через війну рф проти України

В ОБСЄ проведуть 24 серпня спецзасідання через війну рф проти України

Укрінформ
Польське головування в ОБСЄ у відповідь на звернення Постійного представництва України проведе 24 серпня спеціальне засідання ОБСЄ для обговорення триваючої агресивної війни рф проти України.

Про це Укрінформу повідомив в коментарі постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Скликання спецзасідання 24 серпня, коли ми відзначатимемо 31-шу річницю відновлення української державності, матиме не лише важливе практичне значення, але й є потужним виявом солідарності з українським народом. Попри ставку кремля на так звану "втому від України", на шостий місяць війни ми бачимо, що підтримка наших партнерів лише посилюється", - заявив Цимбалюк.

Він також вказав на важливість того, що головний директивний орган ОБСЄ збереться для проведення засідання на тлі обґрунтованих очікувань стосовно можливих масованих терористичних атак рф в найголовніший день для Української держави.

Читайте також: Радбез ООН не спромігся зреагувати на війну в Україні через право вето росії - Пан Гі Мун

"Жахливими ракетними атаками на гуртожитки в Харкові минулого тижня росія вкотре нагадала, що цинізм її керівництва не має меж і нам треба бути готовим до різних сценаріїв", - наголосив Цимбалюк.

За словами постпреда України, незважаючи на те, що питання ядерної безпеки не входить до "файлу" ОБСЄ, серед делегацій держав-учасниць зберігається значний інтерес до серйозності ситуації на ЗАЕС у зв’язку зі зростаючими провокаціями рф. Також серйозні побоювання викликає й ставлення росії до українських військовополонених, зокрема анонсовані фейкові процеси над захисниками Маріуполя.

Читайте також: Запорізька АЕС продовжує працювати із ризиком для безпечного функціонування - Енергоатом

"Проведення засідання 24 серпня дозволить також підбити проміжні підсумки Другого саміту Кримської платформи, що проходитиме напередодні, та обговорити подальші кроки ОБСЄ на кримському треку", - наголосив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Рада безпеки ООН проведе засідання, присвячене широкому спектру питань, пов’язаних з наслідками російської війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-