ЦПД спростував фейк про застосування отруйних речовин проти військ рф

ЦПД спростував фейк про застосування отруйних речовин проти військ рф

Укрінформ
Центр протидії дезінформації зреагував на повідомлення міноборони рф про те, нібито Україна застосувала проти російських військових у тимчасово захоплених районах Запорізькій області хімічні отруйні речовини.

Як передає Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив у Телеграмі добірку фейків і маніпуляцій, поширених пропагандою кремля протягом 20 серпня.

Зазначається, що в міністерстві оборони росії заявили: «Проти зс рф у Запорізькій області був застосований ботулотоксин типу «В», російські військові доставлені до шпиталю з ознаками сильного отруєння… Режим Зеленського санкціонував теракти із застосуванням хімічних отруйних речовин проти російських військових». У ЦПД попереджають, що це маніпуляція.

Дезінформацією є слова міністра оборони рф сергія шойгу, який заявив, що «жителі Донбасу не стали потурати правлячому режиму (України - ред.) у його нацистських прагненнях, тоді проти них розгорнулася жорстока каральна операція».

Читайте також: росія програла інформаційну війну в Україні - британська розвідка

Окрім цього, ЦПД звертає увагу на дезінформаційну заяву колаборанта-«керівника» Запорізької області Володимира Рогова, який зазначив: «Провокації на Запорізькій АЕС, яку готували ЗСУ 19 серпня в період відвідування України генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, вдалося запобігти, оскільки ці плани було оприлюднено».

Як повідомляв Укрінформ, ЦПД спростував основні фейки про проєкт «Народний Байрактар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-