росія програла інформаційну війну в Україні - британська розвідка

росія програла інформаційну війну в Україні - британська розвідка

Укрінформ
росія повністю програла інформаційну війну в Україні та країнах Заходу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у статті для The Economist пише Джеремі Флемінг, голова спецслужби Великої Британії, відповідальної за ведення радіоелектронної розвідки та за забезпечення захисту інформації органів уряду й армії (GCHQ).

“Досі президент путін усебічно програє інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це заслуговує на відзначення, нам не слід недооцінювати роль, яку російська дезінформація відіграє у решті світу”, - стверджує Флемінг.

Читайте також: Командний склад військ рф відправляє свої родини з Херсонщини - Хлань

За його словами, росія використовує в Україні ті ж самі підходи, що раніше у Сирії та на Балканах, і дезінформація займає важливе місце у російській воєнній стратегії.

“Як і з наземним вторгненням, російські первинні онлайн-плани не були втілені. Використання країною наступальних кіберзасобів - безвідповідальне та невибіркове”, - наголошує розвідник.

Читайте також: роспропаганда поширює фейки про українських полонених - ЦПД

Утім він додав, що британська розвідка мала змогу дізнаватися про наміри росії у кіберпросторі та завчасно попереджати союзників.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-